Egy tacskó és egy komondor jellegű kutyát láttak az úton kóborolni

Bejelentésre mentünk a Gerendás-Békéscsaba közötti útszakaszra, ahol egy tacskó és egy komondor jellegű kutyát láttak az úton kóborolni. A bejelentő hölgy volt olyan kedves, és megvárt minket, de sajnos közben a tacsit szem elől tévesztette. Kicsit elkeseredtünk, hogy vajon megtaláljuk-e, de egyszer csak megláttuk az út szélén bandukolni. Nem tartott sokáig befogni, hiszen hívásunkra azonnal odaszaladt hozzánk, és boldogan üdvözölt minket.

A komondor jellegű kutya is hamar meg lett, a hölgy megmutatta, hol találjuk. Kicsit bizalmatlan volt, így a póráz láttán behúzódott egy lakatlan, romos tanyához, akkor még nem tudtuk miért. Amint utána eredtünk megértettük. Egy hatalmas, levágott, megperzselt disznó tetemet őrzött, amiből szemmel láthatóan már párszor lakmározott is. Hogy hogyan került oda a tetem, az rejtély. Néhány kedves, hívogató szóra, végül a komondor is odajött hozzánk, így már két kutyával indultunk haza.

De itt jött az, amire nem számítottunk. A hazafelé vezető úton, pár km-rel arrébb, az út szélén megláttunk még egy komondort. Zavarodottan téblábolt, mint aki nem lát. Nem is láthatott szegény, hiszen tele volt bogánccsal, de úgy, hogy még a szemét sem tudta kinyitni. Borzasztó állapotban volt, félelmében morgott, hiszen nem tudta mi történik körülötte. Nem volt kérdés, nem hagyjuk magára.

A menhelyünkre érve azonnal nekiláttunk és megszabadítottuk a bogáncsoktól, ami nem 10 perces munka volt. Ekkor láttuk meg, milyen vékony is szegény valójában. Feltételezhetően a másik komondor jellegű kutya testvére, csak neki nem volt szerencséje, nem talált élelmet. Testükön nyüzsögtek a bolhák, szőrük tele volt bolha ürülékkel. Mindhárom kutyus barátságos, az étvágyuk kifejezetten jó. Természetesen chipet egyikükben sem találtunk. Érdekĺődni felőlük személyesen menhelyünkön, vagy a 06-70/619-23-07-es telefonszámon lehet.