Hírek


Oltás a menhelyen

alt

A menhelyen élő kutyáinkat rendszeresen féregtelenítjük és megkapják a kombinált, illetve veszettség oltásaikat is.
Az utóbbi időben több kutya is köhögött, de általában pár nap alatt kezelés nélkül is meggyógyultak. Vezetőségünk úgy döntött, hogy elejét veszi a kennel köhögés súlyosabb, hosszabban tartó, esetleg tüdőgyulladást okozó vírusok, baktériumok elterjedésének! Májusban 212 kutya kapta meg a kennel köhögés elleni védőoltását! 
Köszönjük német támogató partnerünknek a Projekt- Pusztahunde csapatának, hogy segítségükkel egészségesebb, boldogabb kutyák élhetnek a Szikhát menhelyen!

Módosítás: (2016. június 01. szerda, 13:15)

 

Hasi

alt

Hasi hónapokig élt elhagyatott, lakatlan területen. Megfoghatatlan volt, még az élelmet sem fogadta el, elrohant, elbújt. Több hétig nem találtunk rá, s amikor újból megláttuk a bal hátsó lábát nem tudta használni. Kábítószeres élelmet helyeztünk ki, és sokáig csendben, lesben állva vártuk, hogy megegye. Mikor elkábult óvatosan próbáltuk megfogni, de még így is vadul harapott. A menhelyre érve már megbarátkozott velünk, ölünkbe ült, hozzánk bújt. Azóta is mindennap megteszi ezt. Hasi barátságos, kedves, kistestű, szuka kutyus. Bal hátsó lábán az izom elsorvadt, így mozdítani nem tudja. A röntgen felvételen több légpuska lövedék látható a test különböző részein. Súlyos, gennyes csontgyulladása van, mely átterjedt a lágy részekre is. Antibiotikumos kezelése akár több hónapig is eltarthat. 
Ha támogatni szeretné Hasi gyógyulását a bankszámlaszámunkra történő utalással megteheti: OTP 11733041-20038069, a megjegyzés rovatba tüntesse fel Hasi. Köszönjük! 

alt

Módosítás: (2016. május 23. hétfő, 13:41)

 

Kérjük ajánlja fel adója 1%-át!

Az Orosházi Állat-és Természetvédő Közhasznú Egyesület 200 kutyáról gondoskodik a Szikhát kutyamenhelyen, a kapott támogatást a gondozásukra, orvosi ellátásukra fordítjuk. 

alt

 
További cikkeink...