Hírek


Betti és Lotti

alt

Lottit anyjával Bettivel együtt az utcán találtuk. Csendesen, békésen sétáltak és játszadoztak. Lotti a kölyök kiegyensúlyozott vérmérsékletű, józan, őszinte és egyszerű természetű. Nyílt és barátságos és meglehetősen értelmes is. Szívesen tanul, szeret játszani és labdázni. Az ismerős embereket örömmel üdvözli, míg az idegenekkel szemben kissé távolságtartó. Egy éves szuka kutyus. Betti barátságos, vidám természetű, fiatal keverék kutya. Kiváló alkalmazkodóképességű, szolgálatkész, kiegyensúlyozott eb. Mozgékony, éber, bátor és szívós. Jól kijön a fajtársaival, a gyerekekkel szemben is kedves és barátságos. Szikháton várják a gazdit!

 

Friderika

alt

Friderikát és testvérét Francit lakott területen kívül találtuk. Soványak, éhesek voltak. Testükön élősködők hada hemzsegett. Remegtek és féltek, csak több heti orvosi kezeléssel sikerült az egészségüket helyreállítani. Friderika lelkes, mozgékony, vidám természetű. Sosem unja meg a játékot, a szaladgálást. Annak ellenére, hogy rendkívül aktív, fegyelmezett és szófogadó is tud lenni. Szikháton várja a gazdit!

Módosítás: (2016. február 25. csütörtök, 18:32)

 

Gondoskodás, szeretet

Talán erre vágynak leginkább az otthontalan állatok. Az orosházi Szikhát menhelyen tavaly összesen 199 kutyát fogadtak be, mintegy 45, félévesnél fiatalabbat. Ivartalanítási akciót hirdetnek, és bíznak a további fejlesztésekben Szikháton.

A belváros zajától távol, egy, a Dózsa György út végétől egy kilométerre lévő tanyán működik az orosházi Szikhát kutyamenhely. Megközelíteni nem könnyű (jól jönne a segítség az út karbantartásához), de egy állatbarátnak igazán megéri. Mintegy kétszáz szeretetre váró kutya fogadja, szerencsére egyre jobb körülmények közt.
–2015-ben bővítettük betegházunkat, immár tíz elkülönített pihenő áll rendelkezésünkre, hogy tiszta helyen tudjuk ápolni a műtött, beteg kutyákat. Az épület biztonságos kéményt is kapott, így már alkalmas arra, hogy a hideg napokban meleget varázsoljunk védenceinknek. Épültek új kennelek, és 35 szigetelt kutyaházat is kaptunk német barátainktól – tudtuk meg Pusztai Ilona telephelyvezetőtől. Tavaly 199 kutyát fogadtak be, és 174-et adtak örökbe, elgondolkodtató adat: a gazdája által hazavitt kutyák száma három.

Ivartalanítási akció
2015-ben is sok kölyökkutya került utcára, ezért is csatlakoztak az orosházi állatvédők ahhoz az ivartalanítási akcióhoz, mely egy felméréssel indul. Az ingyenesen biztosított ivartalanítási programban azok vehetnek részt, akik anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy saját forrásból ivartalanítsák kutyájukat. Részletek és jelentkezés február 29-ig, munkanapokon 9–15 óráig, az alábbi telefonszámon:
06-70-619-2307. 

Módosítás: (2016. február 08. hétfő, 10:36)

 
További cikkeink...