Hírek


Dodó boldog kis ördög lett!

A Károly major magtárépülete 1890-ben épült Csorváson. Nagyszerű látvány, őszi avar, kis akácerdő, csend, nyugalom, senki sem jár arra, vagy valaki mégis? A kis öt kilós Dodó a magtárépület sötétjében bújt meg. Hogy hogyan került oda és mikor nem tudni, de a gubanctól nem látszott a kutya, nagy szőre szinte páncélként szorította a kis testét. Hamar összebarátkoztunk, finom kis husival sikerült kicsalogatni rejtekhelyéről. Több órába telt mire sikerült lenyírni Dodó szúrós kabátját. Evés, fürdés és Dodó már boldog kis ördöggé változott! Testén sok apró seb éktelenkedik, de ő mit sem törődik vele, kicsi lelke, szíve már mindent megbocsát, hisz újból kutya pajtás és szerető ember közelben lehet.

alt alt alt alt

Módosítás: (2011. november 13. vasárnap, 19:12)

 

Nem hűséges társ, hanem csak vagyontárgy

Már megint kidobott, rossz állapotú, szenvedő labradorokat találtunk! A Bajcsy utca végén többször volt már kitett labrador, és kivétel nélkül mindig beteg, agyon fialtatott szuka, most egy beteg demodexes kan is ott landolt! A szaporítót egyetlen szempont vezérel, minél kevesebb költséggel felnevelni az almot, akár az anyakutya lestrapálása árán is és gyorsan eladni őket. A szaporítók nem társként, hanem sajnos gyakran vagyontárgyként tekintenek kutyáikra. Amint egy kutya túl idős lesz ahhoz, hogy szaporítani lehessen, egyszerűen beadják őket egy menhelyre (jobb esetben) vagy kiteszik őket az utcára. Egy agyon elletett kutyának sajnos nagyon kevés esélye van arra, hogy gazdához kerüljön.

A jó hír az, hogy a labrador fajtamentők átveszik tőlünk a két kutyát és gyógyulásuk után nagyon jó gazdát keresnek nekik. Persze ivartalanítják is őket, a szerencsétlen lány kutyának soha többé nem kell fialnia!

alt alt alt alt

Módosítás: (2011. november 11. péntek, 11:32)

 

A kutyatartást ellenőriztük (még több kép a Galériában)

A hétvégén állatvédelmi ellenőrző akciót tartottunk Szentetornyán és Gyökeresben. Bővebben olvashat az Állatvédelem linkre kattintva, és megnézheti az Orosházi Városi Televízió híradós anyagát a témáról.

Módosítás: (2011. november 14. hétfő, 13:58)

 
További cikkeink...