Hírek


Új generáció

alt

Az egyesület tagjai már több éve azon dolgoznak, hogy a fiatalabb korosztállyal is megismertessék az állattartás alapvető szabályait - és kultúráját, természetesen a cél az, hogy egyre kevesebb gazdátlan, kóbor kutya legyen. Az utóbbi három évben rendszeresen jönnek a város iskoláiból diákok a menhelyre és a szikháti nyílt napokra is egyre többen látogatnak ki. Úgy tapasztaljuk, hogy a gyerkőcök jól érzik magukat a kutyák között, talán felnőttként ők már más szemlélettel bánnak majd a körülöttük élő állatokkal. Örömünkre a nyáron négy fiatal csatlakozott az orosházi állatvédők táborához, azóta heti, – sőt van, hogy napi – rendszerességgel töltik szabadidejüket a menhelyen és segítik a mindennapos munkát, és persze imádják a lakókat, simogatják, szeretgetik, és sétáltatják őket.

Móga Tibor (képünkön jobbról) a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény 10/F osztályba jár, asztalosnak tanul. Szereti a kutyákat, kedvencei: Talpi, Góliát és Kefír.

Tompos Attila és Alexandra testvérek (balról), Attila Békéscsabára jár a Kós Károly iskolába, 9/1 –es. Alexandra az orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola 4/B osztályába jár. Nagyon szeretnek kutyát sétáltatni, Attilának Stefi , Alexandrának Góliát és Kefír a kedvencei.

Vona Gábor (középen) Mezőhegyesen a Harruckern-be jár, rendészeti képzésre, 11/B-s. Ős is imádja az állatokat Beni és Talpi a legkedvesebb neki.

 

Gazdira várva...

altalt alt

 

Mély álom I., II.

altalt

Pipacsunk imád enni és aludni, meg is teszi a menhelyen, de azért egy gazdival lenne igazán kerek a világ!

 
További cikkeink...