Hírek


Totó

Totó még csak 6 éves! Egy éve halt meg gazdája, akkor még Totó jó állapotban volt, majd lassan megindult hanyatlása. Egyre soványabb lett, majd szőre is elkezdett hullani, bőre lefeketedett, látása megromlott. Legyengült, kiszáradt szervezetét rühek, atkák, bolhák, belső férgek támadták meg. Diagnózis: éhezés következtében kialakult bőrbetegség, immungyengeség. Totóban annyi élni akarás, vidámság, energia van, hogy már az első kezelés és természetesen pár napi jó táplálás után észre vehető a javulás.  Imád játszani, szaladgálni, ő mindig boldog, elégedett és magabiztos. Nagyon ragaszkodó, hűséges, önálló egyéniség, kellemes társ! Totó kistestű, kan kutyus, Szikháton várja új, szerető gazdiját, akihez ismét hűséges lehetne!

Aki Totó gyógyulását támogatni szeretné, megteheti bankszámlaszámunkra történő utalással (11733041-20038069), a közleménybe kérjük írja be, hogy Totó. Köszönjük! 

alt

 

Módosítás: (2016. augusztus 22. hétfő, 13:58)

 

Emeljük fel szavunkat – Ellenőrzéseken az orosházi állatvédők

Több mint negyven ellenőrzésen van túl a nyári időszakot nézve az orosházi állatvédelmi ellenőrcsoport, a tapasztalatok – az elmúlt évekhez viszonyítva – kedvezőbbek. A legfontosabb szabályokra hívják fel a figyelmet, és arra, ha rossz tartási móddal találkozunk, tegyük meg a bejelentést.

alt

Az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület állatvédelmi ellenőrcsoportja a nyáron is folyamatosan tart ellenőrzéseket. Összesítést kértünk tőlük a tapasztalatokról, melyből kiderült, legtöbbször lakossági bejelentések alapján jutnak információhoz, egyre többen vannak, akik nem mennek el egy-egy rossz tartási mód mellett, és jelentik az egyesületnek.
– Még mindig sok háznál jellemző, hogy a kutyát megkötve tartják. Bár idén januártól szigorodott a törvény, így nem lehet ebet tartósan láncon tartani, ezt mégis sokan nem veszik figyelembe. Hatósági állatorvosi szakvélemény szerint naponta minimum 4-6 órás szabad mozgás szükséges a kutyának – mondja a csoport vezetője, Nagy Éva állatvédőr.

 
 

Módosítás: (2016. augusztus 09. kedd, 13:56)

 

Mara

alt

Mara több napig egy bekerített külterületi telken húzta meg magát, élelem és víz nélkül üldögélt ott. A nagy hőségben teljesen kiszáradt. Kissé félénken közelített felénk, bizalmatlan volt az emberekkel, de az ételt hálásan elfogadta, vigyázva, nehogy megsértse az ételt adó kezet. Nagyon sovány, bolhás kis testén a bordái is kilátszanak. Nyugodt, kedves, értelmes, barátságos, tanulékony négyhónapos szuka kiskutya. Szikháton várja új gazdáját!

Módosítás: (2016. augusztus 09. kedd, 13:49)

 
További cikkeink...