Védjük a védtelent!

Az Orosházi Állat-és Természetvédő Közhasznú Egyesület 2000 év nyarán alakult közel 50 taggal, az Orosházán és vonzáskörzetében élő állatbarátokból, és környezetvédőkből, azzal a céllal, hogy állatmenhelyet hozzon létre a városban található kóbor ebek számára, valamint, hogy felhívja az emberek figyelmét a felelős állattartásra és környezetünk védelmére.

Az Orosházi Állat-és Természetvédő Közhasznú Egyesületet a Békés Megyei Bíróság 2000. szeptember 15-én Pk. 60.122/2000. szám alatt jegyezte be. A Békés Megyei Bíróság 2000. október 2-án 1841. tételszám alatt a rendelkezésére álló adatokból, a benyújtott Alapszabályból megállapította, hogy az Egyesület tartós közérdekű célt szolgál és megfelel a jogszabályoknak, így 2000. szeptember 15-ével közhasznúvá nyilvánította egyesületünket.

alt

Sok munkával az elmúlt évek alatt sikerült kialakítanunk egy állatotthont. A városban 2001. évtől – az állatotthon kialakítása óta– nincs elaltatás, amire mi, állatvédők büszkék vagyunk! Az egyesület legfőbb teendője az, hogy a menhelyre bekerülő, kóbor kutyáknak gazdát találjon, illetve, hogy az ott élő állatoknak a lehetőségekhez képest a legjobb életkörülményeket biztosítsa. Eddigi fennállásunk óta több ezer kidobott állat köszönheti tevékenységünknek az életét.

alt

Az utóbbi két évben mindinkább arra törekedtünk, hogy az állatotthon minél inkább megfeleljen az előírt szabályoknak, tevékenységünk nagy része ezen előírások megvalósítására irányult.

alt

Az Orosházi Állat -és Természetvédő Közhasznú Egyesület 2010. október 4-én, az Állatok Világnapján ünnepelte 10 éves fennállását. Nagy örömünkre sokan kilátogattak a kutyamenhelyre, és sétáltatták, simogatták kutyáinkat. Persze álmainkban a vágyunk az, hogy a 20 éves születésnapon már nem kutyamenhely, hanem szabadidőpark várja a látogatókat.

alt

alt

„Szeresd csak nyugodtan kutyádat, ezt a csillogó szemű, fáradhatatlan barátodat, aki nem kér barátságáért mást és többet, mint valamilyen szerény koncot és egy-egy simogatást! Ne hidd, hogy gyöngeség és önzés késztet állatokat szeretni! Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért, de te sétálj csak kutyáddal, jó társaságban maradsz, és Isten tudja ezt!"

 alt