Örökbefogadás feltételei

alt

Kutyát csak 18. életévét betöltött, állandó lakhellyel rendelkező állampolgárnak adunk.

A leendő gazdit meg szoktuk kérni, hogy jöjjön ki a menhelyre, hogy bemutassuk neki a potenciális, örökbe fogadható kutyákat, vagy ha már választott, akkor jobban megismerje az ebet.

Igyekszünk mindenkinek személyes tanácsot adni és személyre szólóan kiválasztani a hozzá illő kutyát. Ebből adódik, hogy idős ember mellé kölyök illetve nagyon fiatal kutyát nem adunk. Valamint, az sem mindegy, hogy milyen körülmények közé fogadnak be kutyát, mert egy domináns ebet jobb egyedüli kutyaként tartani, illetve egy nagytestű kutya nem érezné jól magát egy kisebb lakásban.

A kutyát minden esetben mi visszük házhoz, hogy személyesen is meggyőződjünk róla, hogy megfelelőek a körülmények, a kerítés biztonságos, a kutyának szökési lehetősége nincsen. Számunkra csak a kutya biztonsága a fontos. Csak 30 km-es körzetben áll módunkban kutyát házhoz szállítani.

A kutyát 2 hét próbaidő letelte után adjuk csak véglegesen örökbe, ha egyik fél részéről sem adódik probléma.

A hivatalos örökbeadás, egy „Örökbeadási szerződés” kitöltésével jön létre, mely tartalmazza a gazdi és a kutya adatait.

A kutyát ezek után is jogunkban áll időpont egyeztetés után időnként meglátogatni.

Kutyát láncra, állandó kennelben tartásra nem adunk! Albérletben élőknek nincs módunk kutyát adni. A kutya lehetőleg ne kerüljön kapcsolatba baromfikkal, mert gond lehet belőle. Pockozásra sem adunk ki kutyát.

A kutyákat oltva, mikrochippel ellátva és lehetőség szerint ivartalanítva vagy – a kölyköket - ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe. Az ivartalanított kutyák kevésbé szöknek, kevésbé hajlamosak bizonyos betegségekre, mint bizonyos rákfajták vagy a gennyes méhgyulladás. Valamint így együtt meg tudjuk akadályozni, hogy a nem kívánt szaporulat az utcára kerüljön.

Az örökbefogadás díjmentes, de megköszönjük, ha támogatja egyesületünket, pénzbeli adománnyal (csekken), adója 1 %-ával, de más felajánlásoknak is nagyon örülünk (eledel, pokróc, fertőtlenítő szerek stb.).

Mindig nagy örömmel fogadjuk a későbbiekben is az email-en kapott beszámolókat és képeket a kutyusról.

Ha az örökbefogadás után probléma akad a kutyával, akkor mindenképpen értesítést kérünk, hogy az esetlegesen felmerülő problémákat közösen lehetőség szerint sikerrel megoldjuk.

Mindezen feltételekre azért van szükség, mert ezek a kutyusok már sok rosszat megéltek, rengeteget szenvedtek és nagyon szeretnénk, ha végre szerető gazdához kerülnének, akinél biztonságban érezhetik magukat.

 

"Nem tudod megváltoztatni a világot, ha megmentesz egy állatot, de annak az állatnak megváltozik a világ!"