Siker


Marcipán története  

Két éve, hogy az OrosCafén megjelent a cikk a temetőbe kidobott kiskutyákról. Egy pillanatba telt beleszeretni a barna-fehér foltos kölyökkutyába. Kicsit több időbe megszervezni a kutyus el hozatalát a „gazdától”. Sokkal kisebb volt, mint ahogy a kép alapján gondoltam volna. Természetesen az első hivatalos út az állatorvoshoz vezetett. Megállapította, hogy egészséges, kapott féreghajtót, én pedig táplálási tanácsot, mert bizony az első egy-két hétben még kiegészítésként anyatejpótló tápszert is kellett neki adni. Fecskendőből, legalább három óránként, éjszaka is, mivel a gyomra feneketlennek bizonyult és nagyszerű időmérőnek. Marcipán gyorsan növekedett, és nagyszerű ötletekkel szórakoztatta saját magát és minket: pld. nadrágszár-vadászattal, és a doboz-házikója tetején való csúszdázással, labdázással, lopkodással. Hamar barátságba került a ház négy macskájával, különösen a Bandita nevűvel, aki épp az előző évben fogadott örökbe bennünket törött lábbal, nagyon betegen és csont soványan. Először még a hasa alatt mászkált a kutyakölyök, egy idő után már vitte a hátán a macskát, ma már Bandi mászkál Marci hasa alatt.
Marcipán két éves. Ez év elején ivartalanítva lett, mert nem szerettük volna, hogy elszökdössön, illetve domináns viselkedésével később gondjaink legyenek. Nem hízott meg, nem veszítette el játékos kedvét, jól fejlett területvédelem alakult ki nála, amit focizással szokott kipihenni. Nagyszerű családi kutya lett belőle, hűségével, szeretetével hálálja meg nekünk a sok törődést.
Megkért, hogy tolmácsoljam az Állatvédőknek, a Közterület-felügyelőknek, a temetői munkásnak a köszönetét, akik megtalálták őt és testvéreit, az OrosCafe munkatársainak, hogy a cikk megjelent, és így esélyt kaphatott a túlélésre!

Kéri az embereket, hogy ne kegyetlenkedjenek kutyáikkal és egyéb állataikkal, mert nem rabszolgának rendeltettek, hanem társnak az ember mellé…. 

További sikeres megmentéseket, sok lelki erőt kívánunk az Állatvédőknek!

 Üdvözlettel: Izabella és Marcipán

alt

 

A nagy csapat

Ezt a kedves levelet kaptuk:  „Kedves Pusztai Ilona! Frakk, Milli és Pici életéről küldök pár képet. Nagyon jó kis csapat lettek.”

Frakk komoly házőrző, viszont nagyon játékos, hízelgős, nagy mamlasz kutya. Ha kinn leülök a lépcsőre, azonnal a lábamhoz fekszik és igyekszik eldúrni onnan a többieket.
Napközben pihen, de ha idegen jön a kapu közelébe hangosan ugat és hörög... így akárki nem mer belépni. Ha már bejött az idegen és mi is ott vagyunk, simán megsimogathatja.
Amikor nem vagyunk itthon, ide be nem mer lépni senki. Estefelé megélénkül és elkezdődik a játék, közben „szolgálatba helyezi magát" és sötétedéskor már csak házat őriz.
Olyan lett, amilyen házőrzőt mindig is akartunk. Millus ha meglát a családból bárkit iszonyú örömkitörésben ugrál és mosolyog. Megtanítottuk arra, hogy ilyenkor csak akkor kap simit, ha leül. Frakk kedvenc játékostársa. Minden este azt játszák, hogy Milli ugat Frakknak és elkezd rohanni... Frakk meg üldözőbe veszi.
Félénksége sokat javult, de kinőni teljesen sosem fogja. Frakk mellett az éjjeli őrjáratokon ugat is időnként.
Pici egy édes-bújós, pockok és egerek réme lett. Vadászatban Milli a segítőtársa (tyúkokat nem bántanak).
Eleinte, hosszú hónapokig csak messziről nézte a többiek örömködését, ma már ugyanúgy örül és mosolyog, mint Frakk és Milli.
Sétálni imád. Ha csak meglátja a pórázt, elkezd ugrálni a kapura.

Üdvözlettel: Pici, Milli és Frakk gazdái

Video: http://oriasmail.citromail.hu/dl/?tid=58744ea07a61e6e3af3a4db3199c787e

 

alt alt alt

 

Kutyi a szeretetgombóc!

A nagyon szelíd és jámbor Kutyi három évig élt a menhelyen, nem is lepődtünk meg, amikor ezt kaptuk örökbefogadó gazdijától:

Képek Kutyi első napjáról!

Kutyi szuper jól van, nagyon szeretjük egymást, nagyon örülünk, hogy nálunk van.
A második nap már velünk aludt a kanapén! A lépcsőháztól sem fél már és az autózás is napról napra jobb. Senki meg nem mondaná, hogy csak vasárnap óta van nálunk. Jelzi, ha ki kell menni pisilni és minden a legszuperebb, igai szeretetgombóc. Csak az étkezéssel kell még egyezkednünk vele, mert csak a husit eszi meg a zöldséget nem!!! :-)))

alt alt alt alt

 
További cikkeink...