Kukások

Egy szívtelen, gazdának semmiképp sem nevezhető valaki úgy gondolta, a legegyszerűbb módja megszabadulni pici kutyáktól, ha élve dobja ki egy szemetes konténerbe. Ez a sokadik elkeserítő eset, hogy valaki szeméttel együtt rak ki négylábút. Kegyetlenek az emberek! Jellemző, hogy a nem várt szaporulattól,idős kutyáktól, illetve a szaporításra már nem alkalmas ebektől szabadulnak meg nem éppen kutyabarát és emberhez méltó módon a tulajdonosok. Ez a három pici kutya egy figyelmes járókelőnek köszönheti az életét, aki segítséget kért, miután a Nagyatádi utcán vinnyogást hallott egy szemetes konténerből.

A pár hetes kis kutyák önállóan tudnak enni, de az anyjuk közelségét semmilyen nagyszerű gondoskodás nem tudja pótolni! Egyetlen étrend sem helyettesíti az anyatejet, semmi nem olyan tápláló egy kölyöknek. Nem beszélve a védő, szerető gondoskodást mit csak is az anya kutya adhat kölykeinek. Az ilyen csöppségek sem fizikailag, sem idegrendszerileg nincsenek felkészülve az anya elvesztésére!
A gazda figyelmébe ajánljuk: A jogszabály szerint állatkínzást követ el az, aki gerinces állatot úgy bántalmaz, illetve tart, hogy az az állat egészségének károsodásához vagy annak pusztulásához vezet. Az állatkínzás vétségét követi el az is, aki állattartóként háziasított emlősállatot vagy az ember közelében tartott veszélyes állatot elűz, elhagy vagy KITESZ.