Menhelyünkről oltva (veszettség elleni és kombinált oltás), chipelve, ivartalanítva, kölyök kutya esetében ivartalanítási kötelezettséggel –amit minden esetben ellenőrzünk- örökbefogadási szerződéssel kerülnek új gazdijukhoz a kutyusaink. Szerződésünk  megtekinthető a „hasznos információk” mappában. Kérjük, az örökbefogadás esetén figyelmesen olvasd el, és csak akkor írd alá, ha a benne foglaltakat megértetted, és magadra nézve azt kötelezően vállalni tudod. Köszönjük!

Az örökbefogadás menete:

Amennyiben kutyát szeretnél örökbe fogadni  kérem látogass el menhelyünkre munkaidőben (hétköznap 8 óra és 14 óra között; hévégén 8 óra és 11 óra között), akkor is, ha a honlapunkon tetszett meg valamelyik védencünk.

Az örökbe fogadást egy rövid elbeszélgetés előzi meg, amelyből kiderül, hogy hol, hogyan, milyen körülmények között tartanád a kutyust. Sok kérdést fogunk feltenni, amit kérjük ne vegyél kötözködésnek. Fontos dolog az, hogy tudjuk, milyen kutya illene neked, és hogy hogyan tartanád. Célunk az, hogy minden kutya jó helyre kerüljön, és mindenki ( a kutya, te és mi) elégedett legyen.

A beszélgetést követően, közösen kiválasztjuk a megfelelő kutyát, akivel összeismerkedhetsz. Javasoljuk, hogy a kiválasztott kutyust, az örökbefogadásig több alkalommal is látogasd meg, hogy minél jobban megismerhessétek egymást.

Amennyiben sikerült kiválasztani az örökbe fogadni kívánt kedvencet, munkatársunk ellátogat hozzád egy környezettanulmányra, hogy személyesen is megbizonyosodjon arról, hogy a kutya a számára megfelelő helyre kerüljön.

Ezt követően kerülhet sor, a szerződés aláírására, amit –  még egyszer megkérünk- FIGYELMESEN OLVASS EL!  Ha elolvastad és az aláírás megtörtént, a munkatársunk kiszállítja a kutyát, és megbizonyosodik arról, hogy elfogadja az új otthonát, és ott jól érzi magát.

A szerződés 3 hét próbaidőt köt ki. A próbaidő letelte után, amennyiben a kutya, mi, és a gazdi is elégedett, munkatársunk átadja az oltási könyvet.

Az oltási könyvvel és a szerződéssel keressétek meg állatorvost, és regisztráltassátok át a gazdi nevére a chip adatokat!

Ahová nem adunk kutyát

Mielőtt úgy döntesz, hogy menhelyünkről szeretnél kutyát örökbe fogadni, kérjük, alaposan olvasd el az itt leírtakat.

Csak abban az esetben fogadj tőlünk örökbe állatot, ha megértetted az örökbeadási feltételeket, és magadra nézve kötelező jelleggel elfogadod, és betartod azokat.

Célunk az, hogy az összes kutyának MEGFELELŐ, VÉGLEGES OTTHONT, SZERETŐ CSALÁDOT találjunk, nem pedig az, hogy „szétszórjuk” őket.

Kutyáinkért nem kérünk pénzt, viszont megköveteljük azt, hogy a gazdáiknál boldogan, szeretetben, megbecsülésben élhessenek életük végéig.

Ahová biztosan nem adunk kutyát:

  • Nem adunk kutyát kennelbe, disznóólba, vagy bármilyen bezárt helyre, nevezzék azt bárminek
  • Nem adunk kutyát láncra
  • Nem adunk kutyát szaporításra, menhelyünkről ivartalanítva, kis kutya esetében ivartalanítási kötelezettséggel kerülnek új gazdáikhoz védenceink
  • Kutyát nem lehet „rendelni”. Aki kutyát szeretne örökbe fogadni, kérem, fáradjon ki menhelyünkre.
  • Nem adunk kutyát „ a gyereknek kell” kérésre. A kutyát nem ő fogja nevelni, ellátni, az örökbefogadási szerződést sem ő írja alá. Az örökbe fogadott kutyát a család összes tagjának kell szeretnie kell.
  • Nem adunk kutyát kiskorúnak, az örökbeadási szerződést csak a 18. életévét betöltött személy írhatja alá.
  • Nem adunk kutyát „ajándékba lesz”-el megkereső egyéneknek sem, a kutyáért az felel, aki a szerződést aláírja, aki kutyát szeretne,  jöjjön el személyesen.
  • Nem adunk kutyát jelző kutyának. A „köll hogy valami ugasson” címszóval megkeresők inkább forduljanak egy biztonsági szakértőhöz, ma már olcsón lehet riasztó berendezést vásárolni, és enni sem kér.
  • Nem adunk kutyát albérletbe, elkerülve ezzel a : „Sajnos a másik albérletbe nem vihetem magammal” lehetséges következményét.