Pokoljárás

A tegnapi napon egy Békés megyei gyepmesteri telepről mentettünk 3 kutyát pokoli körülmények közül. Igaz, 3 kutyáért indultunk, de már az odafelé vezető úton fel kellett vennünk egy kis „potyautast”, aki az úton rohangált, az autók között.

Amit a fotókon láttunk a telepről, már az is elborzasztott minket, de az igazi látvány ennél kegyetlenebb volt. Melegnek épp nem mondható fogadtatás, és némi huzavona után beléphettünk a pokolba, ahol 4 apró kennelben voltak a kutyák bezsúfolva, ami nyilvánvalóan borítékolja, itt csak az erősebbek maradhatnak életben. Szerencsétlen állatok lesoványodott testén nyüzsögtek az élősködők, a kennel sor pedig maga a fertő melegágya…

Tegnap 15 kutya megmenekült, és új életet kezdhetnek. De vajon mennyi kutyát küldhettek eddig kegyetlenül a halálba? Meddig engedik a halálgyárak működését Magyarországon? Elszomorító tény, hogy a mai napig rengeteg önkormányzat által üzemeltetett gyepmesteri telep működik kis hazánkban az adófizetők pénzéből, ahol a bekerült állatok kegyetlen, méltatlan körülmények között lelik halálukat.